Friday, May 6, 2011

Aku yang Baru

Aku pelajar yang bergelar pekerja sekarang. Pagi ke kelas dan petangnya berkejar ke tempat kerja, memang meletihkan tapi ada juga cerita-cerita gembiranya. The best part is, I met a great people with an extremely hilarious behavior dan digelar Geng Kambing. Aku gelak macam orang gila setiap hari !

Dan disana, aku jatuh sayang dengan seorang teman. Dia lawak dan cara dia bersosial dengan orang sekeliling yang membuat aku terlanjur sayangkan dia lebih dari seorang kawan. Dan memang sifat semulajadi aku yang berterus-terang, I told him that I like him. Silapnya aku kali ini, hati aku pilih orang yang salah. Dia kepunyaan seorang perempuan yang setia bersama dia dari zaman gemuk hingga ke era kurusnya. Sedangkan aku benci orang ketiga, takkan mungkin aku terlibat dalam dunia cinta bersegi. Aku cuba menjauh tapi kelibat dia yang sentiasa ada di mata, menyukarkan usaha aku. Ditambah dengan tingkah dan lisannya yang kadang membuat aku fikir seperti kami berkongsi rasa yang sama. Atau mungkin naluri aku yang silap meneka.

A few days ago, I got a phone call from B. Kadang aku pelik. Antara kami macam ada connection. Setiap kali terdetik hati aku fikirkan dia, pasti ada panggilan yang akan menyusul pada hari berikutnya. Kalau sekali dua, mungkin kebetulan. Tapi kerapnya hal ini terjadi buat aku musykil dari hari ke hari. Dan dia masih seperti dulu. Tiada yang berubah. Bila aku sudah beransur lupakan dia, pasti dia datang menarik aku kembali dalam genggamannya. Dalam hubungan dia dan si gedik, masih keluar dari mulutnya hasrat dia yang mahu bersama aku meneroka hari-hari yang akan datang. Sumpah ! Sampai bila pun aku tak faham apa yang dia mahukan sebenarnya. Men is tremendously hard to understand.

No comments: